16.7 C
De Bilt

Moeite met rondkomen in Baarn? Bekijk waar u recht op heeft via BerekenUwRecht

Er zijn diverse regelingen voor inwoners van de gemeente Baarn die het niet breed hebben. Denk aan Kidskaarten, huurtoeslag, het Declaratiefonds en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Via de nieuwe website baarn.nl/berekenuwrecht kunnen inwoners voortaan gratis en anoniem bekijken op welke regelingen zij recht hebben. Na het invullen van enkele gegevens over bijvoorbeeld inkomen, vermogen en lasten krijgt men dan een overzicht met alle landelijke en gemeentelijke regelingen waar men mogelijk recht op heeft. En hoe deze regelingen aangevraagd kunnen worden.

De gemeente merkt dat er nog altijd inwoners zijn die moeite hebben met rondkomen, maar geen of te weinig gebruik maken van de beschikbare financiële regelingen. Een gebrek aan overzicht of schaamte spelen hier soms een rol in. De nieuwe website BerekenUwRecht geeft dat overzicht anoniem voor inwoners van de gemeente Baarn.

Invullen duurt even, is gratis en anoniem

“Door de regelingen in één handig overzicht te laten zien en willen we dat deze regelingen breder bekend worden voor inwoners die dat nodig hebben. Ik nodig iedereen met een laag inkomen uit om de website eens te bezoeken. Het invullen duurt een paar minuten, is gratis en helemaal anoniem. Ken je iemand die een laag inkomen heeft? Wijs diegene dan op de website!”, aldus wethouder Mark Eijbaard van Werk & Inkomen.

Hulp ook beschikbaar via Pit Baarn

Op de website van Pit Baarn staan handige tips voor inwoners die moeite hebben met rondkomen. Voor persoonlijk advies kan ook contact opgenomen worden met Pit Baarn tijdens het telefonisch spreekuur. Deze is op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag ook van 16.00 tot 19.00 uur, via het telefoonnummer 035 – 303 78 88. Ook kunnen inwoners zonder afspraak terecht tijdens de inloop aan de Eemnesserweg 17 in Baarn. Deze inloop is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio