17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Nieuwbouwontwikkeling in Tabaksteeg-Zuid gaat van start met eerste avond

Het college van de gemeente Leusden wil in Tabaksteeg-Zuid circa 760 nieuwe woningen bouwen. Op maandag 4 september start het woningbouwproject Tabaksteeg-Zuid met een eerste kennismakingsavond voor omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is. In deze beginfase kan iedereen aandachtspunten en wensen meegeven aan de gemeente voor het maken van het bouwplan.

Tabaksteeg-Zuid

Tabaksteeg-Zuid is een gebied in Leusden dat grenst aan het zuiden van de wijk Tabaksteeg, de westkant van Leusden-zuid en is omringd door de Hamersveldsweg, Leusbroekerweg en Arnhemseweg. Dit is één van de drie gebieden die het college en de gemeenteraad in 2020 hebben benoemd als zoekgebied voor woningbouw. Het is de bedoeling in dit gebied circa 760 woningen te bouwen in verschillende prijscategorieën, zowel koopwoningen als sociale huurwoningen.

Eerste avond

Om geïnteresseerden, zoals omwonenden en mogelijk toekomstige bewoners, zo vroeg mogelijk bij de planvorming te betrekken, organiseert de gemeente Leusden een eerste kennismakingsavond op maandag 4 september in restaurant Maxima’s, Máximaplein 7 in Leusden-Zuid. Vanaf 19.15 uur is de inloop met koffie/thee. De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Tijdens deze avond vertellen de projectleider en de stedenbouwkundige hoe het bouwplan met inbreng van de samenleving wordt gemaakt. Deze avond kunnen aanwezigen aandachtspunten/wensen aan de gemeente meegeven voor het maken van het woningbouwplan. Tijdens de avond is er gelegenheid om vragen te stellen, zorgen te uiten en suggesties te doen.

Bouwplan

Degenen die niet op de avond aanwezig kunnen zijn, maar wel aandachtspunten willen meegeven voor de ontwikkeling van het bouwplan, kunnen dit tot 15 september doen via emailadres tabaksteegzuid@leusden.nl met vermelding van naam en adres.

Na de eerste avond volgen nog een rondwandeling om het gebied en een tweede en derde avond met geïnteresseerden om te komen tot een stedenbouwkundige schets met randvoorwaarden. Deze worden naar verwachting in december aan de gemeenteraad gepresenteerd ter besluitvorming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio