12.8 C
De Bilt

Nieuwe activiteitenbrochure voor Amersfoortse senioren

Erop uitgaan, elkaar ontmoeten en in beweging blijven is van belang voor het welzijn van mensen. Daarom is de activiteitenbrochure voor senioren door de gemeente Amersfoort, samen met Indebuurt033 en SRO, opnieuw uitgebracht. Ruim 15.000 huishoudens met inwoners van 68 jaar en ouder ontvangen de brochure in de eerste twee weken van augustus in hun brievenbus.

In de brochure zijn veel activiteiten per wijk verzameld, zoals een koffie-inloop, meewerken in de buurttuin, breien en haken, schilderen, biljarten, muzieklessen, een computercursus, samen eten en sport- en beweegactiviteiten. Gratis of voor een klein bedrag. 

Toeloop

Vorig jaar kwam de gemeente met dit initiatief omdat met name oudere inwoners door de coronatijd in isolement waren geraakt. Door het activiteitenaanbod in de wijken extra onder de aandacht te brengen zouden inwoners er weer op uit gaan, was de verwachting. De deelnemende organisaties, waaronder SRO, merkten onmiddellijk een toeloop op de activiteiten.

Brochure

Deze tweede versie is flink uitgebreid met informatie over hulp en ondersteuning. Daarnaast bieden ook Scholen in de Kunst en Bibliotheek Eemland hun activiteiten voor senioren aan. Ook is er informatie opgenomen over de burenhulpdiensten en de techneuten, Repair Cafés en de Plusbus033.

Gratis Proefles

Als extra attentie zit er een bon in voor een gratis proefles van de buurtsportcoaches en een koffiebon voor twee personen om in te wisselen bij de Koffiebus.

De activiteitenbrochure wordt vanaf begin augustus bij inwoners bezorgd. Daarnaast is hij gratis op te halen bij de huisartsenposten, Bibliotheek Eemland en bij de informatiewinkels van Indebuurt033.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio