14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Ondernemers Baarn dienden al meer dan 3500 aanvragen ondersteuning in

Baarn – Sinds de corona steunmaatregelen voor ondernemers april vorig jaar in het leven geroepen zijn, heeft Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest (BBS) al meer dan 3500 aanvragen afgehandeld. Het gaat om de Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) die zelfstandigen kunnen aanvragen als hun inkomen onder het bestaansminimum komt. Uiteraard lag de piek tijdens de lockdown, toen veel ondernemers in de horeca en detailhandel hun deuren moesten sluiten. Maar ook nu zijn er nog ondernemers die de inkomensondersteuning nodig hebben, vooral in de evenementenbranche.

Hele prestatie instanties

Directeur Bart van der Schelde: “Een hele prestatie voor de uitvoeringsorganisatie die normaal de aanvragen voor bijstandsuitkeringen voor de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest behandelt. Om een beeld te geven: in een normaal jaar behandelen wij ongeveer 400 aanvragen. Om de hoos aan aanvragen aan te kunnen hebben wij extra personeel ingehuurd. Maar daarnaast zijn ook medewerkers ingezet die normaal ander werk doen bij de uitvoeringsorganisatie. Hierdoor zijn de kosten voor de uitvoering laag gebleven en konden aanvragen vlot worden afgehandeld.”

Regelingen voor ondernemers

De steunmaatregelen Tozo en nu ook de Tonk (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) zijn in de tussentijd verlengd. U kunt nog een aanvraag indienen tot 1 oktober 2021. Heeft u te maken met minder inkomen vanwege de coronacrisis en heeft u moeite met rondkomen? Of bent u werkloos geworden vanwege de coronacrisis en kunt u uw woonlasten niet meer betalen?

Neem dan contact op met de BBS Uitvoeringsorganisatie (bbsuo.nl of 035-6093411). BBS roept inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest op om bij twijfel altijd contact op te nemen of een aanvraag in te dienen. Samen met u kunnen zij kijken of u recht heeft op één van de regelingen.

Geldloket Amersfoort

Ondernemers die graag (financieel) advies willen hebben, kunnen ook terecht bij het Geldloket in Amersfoort. Een adviesgesprek is gratis voor inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest. Wacht niet tot de problemen zich ‘vanzelf’ oplossen. Maak vandaag nog een afspraak via geldloket.nl of bel 033-800 99 70.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio