12.7 C
De Bilt

Jongerenonderscheiding voor Joanna Sandbrink, vrijwilligster St. Josephkerk in Hooglanderveen

Amersfoort – Op zondag 19 maart 2023 reikte locoburgemeester Micheline Paffen-Zeenni een Jongerenonderscheiding uit aan Joanna Sandbrink. Zij ontving de onderscheiding tijdens de Josephdag, een feestelijke samenkomst voor alle vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen.

Joanna Sandbrink

De 20-jarige Joanna Sandbrink werd afgelopen zondag verrast met een Jongerenonderscheiding. Zij zet zich al vanaf jong af aan in voor de katholieke St. Josephkerk in Hooglanderveen. Inmiddels is zij daar een niet meer weg te denken vrijwilligster. Zij is onder andere lector tijdens vieringen, begeleidt kinderen in de tweewekelijkse kinderwoorddienst en helpt bij het koffieschenken. Ook wordt zij betrokken bij tal van activiteiten van de kerk met de buurt; zoals de Sint-Maarten optocht of bij activiteiten rond het Paasfeest.

Daarnaast is zij iedere zondagavond actief op de opvanglocatie van de Oekraïense vluchtelingen in Amersfoort. Daar zorgt zij ervoor dat het avondeten van de bewoners in goede banen verloopt en onderhoudt zij leuke contacten met hen.

Met het toekennen van een Jongerenonderscheiding drukt het college van burgemeester en wethouders waardering uit voor de bijzondere vrijwillige inzet van Joanna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio