-0.4 C
De Bilt

Podium vijver Emiclaer keert terug bij amfitheater

Het podium in de vijver van Emiclaer in Amersfoort wordt teruggeplaatst en komt als extra locatie in de open lucht weer terug. Dit sluit aan bij de wens van omwonenden die zich voor de terugkeer hebben ingezet. Ook de culturele sector vindt het plateau bij het amfitheater een mooie aanvulling van speelplekken in de stad. De omgevingsvergunningprocedure wordt nu in gang gezet, zodat naar verwachting begin 2024 met de aanleg gestart kan worden.

Buitenpodium

Wethouder Tyas Bijlholt (Cultuur): “Amersfoort krijgt er een sfeervol podium bij, waar vanaf volgend jaar weer kan worden opgetreden. Hiermee groeit het cultuuraanbod, kunst in het bijzonder, in de stad én in de wijk. Met de terugplaatsing komt een wens van bewoners en de raad uit.”

Het eiland, dat sinds 2014 weg is, wordt geplaatst in de originele, ronde stijl in het water voor het amfitheater. Zowel bij de aanleg als bij het gebruik van het buitentoneel wordt rekening gehouden met de ecologische waarde van het gebied. Voor de bouw betekent dit dat de hoofdconstructie van staal is met op het podium een loopdek van duurzaam hout. Bij een evenement moet er rekening worden gehouden met broedvogels en vleermuizen in het gebied. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio