26.6 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Burgemeester Putten staat carbidschieten en vreugdevuren toe op oudejaarsdag

Putten – Burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten staat het carbidschieten en het ontsteken van vreugdevuren toe op oudejaarsdag. De toestemming c.q. ontheffing geldt op oudejaarsdag van 10.00 uur tot 02.00 uur op nieuwjaarsdag. Zoals gebruikelijk geldt hiervoor een meldplicht.

Persoonlijke brief burgemeester

“Carbidschieten en vreugdevuren zijn mooie tradities. Tegelijk hebben we te maken met de coronaregels en moeten wij er samen voor zorgen dat de besmettingen teruglopen”, zegt de burgemeester. De personen die zich bij de gemeente aanmelden voor het schieten van carbid en het ontsteken van de vreugdevuren, ontvangen daarom een persoonlijke brief van de burgemeester. Daarin wijst hij hen met klem op de persoonlijke verantwoordelijkheid en het naleven van de coronaregels.

Aanvragen en voorwaarden carbidschieten

Inwoners kunnen tot en met vrijdag 24 december toestemming vragen voor het schieten van carbid op oudejaarsdag tussen 10.00 en nieuwjaarsdag 02.00 uur. Voor vreugdevuren gelden dezelfde tijden. Alle voorwaarden, het ‘meldingsformulier carbidschieten’ en het ‘aanvraagformulier ontheffing vreugdevuur’ zijn te vinden op de website van de gemeente Putten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio