14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Renovatie Skatepark Vathorst in Amersfoort

Amersfoort – Het skatepark aan de Caraïben in Vathorst wordt in het voorjaar van 2022 opgeknapt. De gemeente wil samen met gebruikers een plan maken. Zij kunnen meedenken door tot en met 13 september 2021 een online vragenlijst in te vullen op www.amersfoort.nl/skatepark en zich aan te melden voor één van de drie bijeenkomsten eind september en begin oktober (fysiek en online) om mee te praten over de mogelijkheden. Daarmee gaat een ontwerper aan de slag. Het is de bedoeling het skatepark zo op te knappen dat het veilig blijft en beter aansluit bij het gebruik en de vaardigheid van skateboarders, inlineskaters, BMX-ers, stuntsteppers en driewielers.

Al 15 jaar skaten

Het Skatepark Vathorst tegenover IKEA bestaat 15 jaar. Dit toenmalig grootste skatepark van Europa wordt veel gebruikt en is aan groot onderhoud toe. Oorspronkelijk was het skatepark alleen bedoeld voor skateboarders en inlineskaters, maar inmiddels zijn er ook veel BMX-ers, stuntsteppers en jonge kinderen op driewielers te vinden. Door de drukte zitten deze verschillende groepen gebruikers van uiteenlopende leeftijden met eigen wensen en vaardigheden elkaar ook regelmatig in de weg.

Renovatiebudget

Voor dit groot onderhoud is een budget van € 250.000,- beschikbaar. Meer dan de helft van dit budget is nodig om de toestellen op te knappen. Het wordt een uitdaging om wensen zo goed mogelijk tegen elkaar af te wegen. Zo wordt ook verkend wat nodig is om “de Keet” beter in te richten als uitvalsbasis voor de gebruikers. Ook bestaat de wens om het skatepark meer klimaatbestendig in te richten, zoals het voorkomen van hittestress, gebruik van duurzame energie en energiebesparende maatregelen.

Planvorming skatepark Vathorst

Voor de herfstvakantie worden de wensen geïnventariseerd en vertaald naar de mogelijkheden voor een ontwerp. Dit wordt eind van het jaar voorgelegd aan de gebruikers van het skatepark. Na afronding in het voorjaar kan het skatepark dan worden opgeknapt.

Meer informatie

De ontwikkelingen rond de renovatie van het skatepark in Vathorst zijn te volgen op www.amersfoort.nl/skatepark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio