RMN gladheidbestrijding is voorbereid op de winter

Soest – Niemand kan met zekerheid voorspellen wat voor winter we krijgen. Het kan een zachte of een extreem koude winter worden, en alles daartussenin. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) bereidt zich ieder jaar op het ergste voor zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt van het winterweer. In september begint dat met het (bij)scholen van medewerkers, het aanvullen van de zoutvoorraad en de controle van voertuigen en materieel zodat we 1 november klaar zijn voor het winterseizoen.

Kennis en kunde RMN

Onze chauffeurs rijden, naast hun reguliere werkzaamheden, met winterweer op de strooiwagens en sneeuwschuivers. Sommigen doen dit al ruim 20 jaar, anderen starten dit jaar. Eind september, terwijl het nog heerlijk zonnig was, is alle kennis weer opgefrist.

Zoutvoorraad

Begin oktober werd 300 ton zout in de gemeente Bunnik geleverd en per shovel naar binnen gebracht. Ook in de overige gemeenten waar RMN de gladheid strooi- en/of sneeuwschuifwerkzaamheden verzorgt is de zoutvoorraad aangevuld.

Materieel winterklaar

Ieder jaar in mei krijgt al het gladheidmaterieel een grote onderhoudsbeurt. Hierbij wordt al het materieel nagelopen, doorgesmeerd en uitgetest. Indien nodig worden er reparaties en aanpassingen verricht. Vervolgens wordt er in oktober een grote vlootschouw gehouden met alle chauffeurs waar ieder voertuig tot in detail gecontroleerd wordt. De gebreken die hierbij aan het licht komen moeten binnen een week gerepareerd zijn, zodat de gehele RMN vloot 1 november klaar staat om komend winterseizoen met name de verkeersveiligheid te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img