24.5 C
De Bilt

Rode Kruis heropent crisisnoodopvang aan Dorpsstraat in Scherpenzeel

Vanaf 15 juli tot en met eind september gaat de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Aldi in Scherpenzeel weer open. Omdat de vraag naar opvanglocaties in het land zo hoog is, is hiertoe door de burgemeester besloten. Het Rode Kruis bemenst en coördineert de opvang.

Crisisnoodopvang is doorstroomlocatie

De crisisnoodopvang zal als doorstroomlocatie fungeren voor Veiligheidsregio Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid en biedt plaats aan maximaal 80 vluchtelingen. Vluchtelingen die uit Oekraïne ons land binnenkomen verblijven er een paar dagen voordat ze worden doorverwezen naar een plek voor langdurige opvang.

Eerder ook al succesvolle uitvoering

Burgemeester Wimar Jaeger: “We kijken terug op een succesvolle uitvoering van de crisisnoodopvang in mei en juni van dit jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat we als dorp nogmaals een eerste opvang aan deze oorlogsvluchtelingen kunnen bieden. Het grootste deel van de organisatie en uitvoering ligt ditmaal bij de professionals van het Rode Kruis, zodat de druk op de gemeentelijke organisatie beperkt is. Ik ben blij dat Scherpenzeel op deze manier een bijdrage levert aan de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne, waardoor andere gemeenten extra ruimte kunnen bieden om de “druk op Ter Apel” te ontlasten”

Ook voor deze opvanglocatie zal het Rode Kruis een beroep doen op (lokale) vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio