9.8 C
De Bilt

Rondje Geluk Eemnes

Eemnes In de maand mei organiseert een aantal inwoners uit Eemnes ‘Rondje Geluk’! Het is een buitenactiviteit, bedoeld als opkikkertje in deze moeilijke tijd waarin we niet te dicht bij elkaar mogen komen. Tijdens een wandeling of fietstocht kan iedereen genieten van geluksposters, kunstwerken en gedichten van Eemnesser kunstenaars en leerlingen van de basisscholen uit het dorp. Afgelopen zaterdag 1 mei gaf wethouder Wilma de Boer-Leijsma hiervoor de officiële aftrap.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: ¨Ik vind ´Rondje Geluk!´ een buitengewoon mooi initiatief, dat Eemnessers een hart onder de riem steekt in deze ongewone tijd. En het leuke is: iedereen kan meedoen! Wandel of fiets mee en geniet van de hoeveelheid creativiteit die Eemnes rijk is!¨

De route van rondje geluk

De route begint bij het Huis van Eemnes. Daarna wandelt u langs bekende plekken in het dorp: De Minnehof, langs De Vaart, naar De Deel op de Wakkerendijk, het gemeentehuis, over de Meentweg om er een paar van de 30 te noemen.

Deelnemers

De Werkgroep Rondje Geluk Eemnes heeft dichters, kunstschilders en fotografen gevraagd om iets te maken rondom het thema Geluk. Deze gedichten en kunstwerken staan in tuinen en hangen achter de ramen langs een van tevoren uitgestippelde route in het dorp.

Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen zijn uitgedaagd om hun eigen geluksposter te maken. Het is de bedoeling dat zij hun kunstwerken een eigen plek geven, achter het raam of in de tuin. De opzet is dat op deze manier het Rondje Geluk Eemnes zich als een olievlek over het hele dorp verspreidt.

Doe ook mee!

De werkgroep roept iedereen op om de route uit te breiden met een eigen kunstwerk over geluk. Er is al een pagina op facebook waarop steeds iets nieuws is te lezen en te zien. De pagina heet Rondje Geluk Eemnes. Iedereen kan een foto van het eigen kunstwerk plaatsen als onderdeel in de route. Bijdragen mogen ook gemaild worden naar rondjegeluk@gmail.com. Aan het eind van de maand mei zullen er leuke prijzen uitgereikt worden.

Dankwoord

De werkgroep is erg blij met de financiële ondersteuning van de gemeente Eemnes en van het K.F. Hein Fonds. Het is hartverwarmend dat nu al zoveel mensen het project ondersteunen, zoals Rob van Schalkwijk voor het digitaal ontwerp van de posters, en de werkmannen die de posters een plek geven. De werkgroep bestaat uit Anne Roozeboom, Elize van der Werff en Gerard Beentjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio