7.2 C
De Bilt

Rotary Club Soestdijk overhandigd cheque aan burgemeesters Baarn en Soest

Rotary Club Soestdijk overhandigden vanochtend een cheque aan burgemeesters Mark Röell (gemeente Baarn) en Rob Metz (gemeente Soest) bij Bosbad De Vuursche in Baarn in een symbolische vorm. Het gaat om een cheque t.w.v. 3.400 euro te besteden aan het “watervrij maken” van Oekraïense kinderen in de gemeenten Baarn en Soest. Beide burgemeesters vinden dit een prachtig initiatief.

Zwemles

Onder Oekraïense vluchtelingen die in de gemeenten Baarn en Soest verblijven is veel vraag naar zwemles. Nederland is een waterrijk land, daarom is het van belang, dat ook Oekraïense kinderen leren zwemmen. Doordat de Rotary Club Soestdijk de kosten voor haar rekening neemt, kunnen veertig Oekraïense kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar in de gemeenten Baarn en Soest de eerste stappen zetten om te leren zwemmen.

Spelenderwijs “watervrij”

De kinderen worden spelenderwijs “watervrij gemaakt” onder begeleiding van ervaren zweminstructeurs. Dit gebeurt iedere dinsdagochtend in Bosbad De Vuursche met twaalf Oekraïense kinderen die in gemeente Baarn verblijven.

Rotary Club Soestdijk

De Rotaryclub, met leden uit Soest en Baarn, organiseerde onlangs een Fietsfestijn. De opbrengst hiervan was bestemd voor dit goede doel. Helaas moest het evenement worden geannuleerd, maar de sponsorbijdragen en de inschrijfgelden van de meeste deelnemers werden wel beschikbaar gesteld voor zwemlessen van Oekraïense kinderen.

Jacques van der Vlies, namens de Rotary Club Soestdijk: “We willen de kinderen ten eerste een plezierige middag geven en daarnaast ook spelenderwijs kennis laten maken met de gevaren van water door in te zetten op “watervrij maken” en waterveiligheid.

Niet alleen in gemeente Soest krijgen Oekraïense kinderen dit aanbod vanuit de Rotary Club Soestdijk, maar ook Oekraïense kinderen die in gemeente Baarn verblijven, krijgen de mogelijkheid.”

Meer informatie

Meer informatie vindt u op: www.baarn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio