17.5 C
De Bilt

Samenwerking rond stationsgebied: Amersfoort Gezond Centraal

Zo’n 30 bedrijven en organisaties in en rond het Stationsgebied ondertekenden afgelopen week het manifest Amersfoort Gezond Centraal (PDF). Tijdens een bijeenkomst in het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, tekende ook wethouder Roald van der Linde (stationsgebied) namens de gemeente.

Met het manifest spreken de partijen uit samen te willen werken aan de toekomst van het gebied. Een eerste aanzet is er al; boombakken op het Stationsplein zijn een voorproefje hoe het gebied verlevendigd kan worden. Binnenkort komen er ook bankjes gemaakt van spoorbielzen. Er zijn plannen om het gebied een hele nieuwe inrichting te geven en bijvoorbeeld de fietsenstalling geheel ondergronds te maken. Dit is aanleiding om er samen een mooi gebied van te maken.

Gebiedsagenda stationsgebied

Amersfoort Gezond Centraal is een samenwerkingsverband en intentieverklaring van huurders, gebruikers en vastgoedeigenaren in het stationsgebied. Hiervoor is er een gebiedsagenda opgesteld.

De ondertekenaars geven aan mee te willen werken aan gebiedskwaliteit en verblijfswaarde, maar ook verklaren ze een thema te delen: Gezond Centraal. Dit thema is gekozen omdat een groot deel van de bedrijven en organisaties rondom het gebied een sterk maatschappelijk bewustzijn hebben. Organisaties die welzijn van mens en natuur hoog in het vaandel dragen. De organisaties werken graag samen vanuit deze waarden.

De organisaties zullen ook samenwerken aan promotie en verbeteringen van het stationsgebied en bijdragen door bijvoorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio