1.7 C
De Bilt

Gemeente Soest start energiebesparingsaanpak voor jaren ‘70/’80-woningen

Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit. Daarom organiseert gemeente Soest speciaal voor bewoners van een woning uit de periode ’70-’80 een energiebesparingsaanpak. Dit doen wij samen met Energie Actief Soest, Soester Energiecoöperatie en ons energieloket. Woningen uit deze periode zijn vanuit de bouw beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, door extra te isoleren.

Wethouder Treep: “Als gemeente helpen we onze inwoners helpen om het energieverbruik omlaag te brengen. Samen met ons energieloket hebben wij een stappenplan gemaakt voor huizen uit de jaren ’70 en ’80. Zo weten mensen precies wat ze kunnen doen. Dit stappenplan en de bijbehorende inkoopactie delen wij graag tijdens een online informatieavond.”

Online informatieavonden (5 en 6 okt.)

Bewoners zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de twee online informatieavonden op woensdag 5 of donderdag 6 oktober van 19:30 tot 20:30. Zij kunnen zich via: www.duurzaambouwloket.nl/7080-soest aanmelden voor deelname. Een adviseur van ons energieloket legt uit hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met onder andere subsidies en de collectieve inkoopactie. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen (via een live chat), ook over de eigen (specifieke) woonsituatie.

Verdere hulp bij energiebesparing

Op www.duurzaambouwloket.nl/7080-soest bieden we verschillende interessante diensten aan:

  • Inkoopactie woningisolatie (i.s.m. regionale isolatiebedrijven)
  • Advies aan huis van bewonersinitiatief Energie Actief
  • Brochure/stappenplan verduurzamen van een jaren ‘70/’80 woning
  • Subsidiecheck (bekijk alle subsidies en financieringsregelingen)

Meer informatie op het energieloket

Op het energieloket van de gemeente is meer informatie te vinden over: energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen, lokale initiatieven/acties. Zie: www.energieloket-soest.nl

Gratis advies van een energiecoach

Heeft u liever advies over hoe u uw woning kan verduurzamen? Neem contact op met Energie Actief voor een gratis huisbezoek van een van de energiecoaches. Zie: duurzaambouwloket.nl//lokaaladviessoest.

Eigenaar bedrijfspand

Deze actie is voor woningeigenaren. Heeft u een bedrijfspand waar u zonnepanelen op wilt plaatsen? Daar helpen wij u graag mee. Kijk voor meer informatie op: duurzaambouwloket.nl//soester-ondernemers-verduurzamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio