2.1 C
De Bilt

Aanpak onbewaakte spoorwegovergang Gouden Ploeg

Soest – ProRail moet voor 2024 alle onbewaakte spoorwegovergangen opheffen of beveiligen. Dat geldt ook voor De Gouden Ploeg in Soest. Het college van Soest gaat kijken wat de beste aanpak hiervoor is. Ook belanghebbenden en omwonenden worden hier nog voor de zomer bij betrokken. Uiteindelijk moet de gemeenteraad in december een besluit nemen over de toekomst van de overweg.

Keuze over De Gouden Ploeg

Onbewaakte spoorwegovergangen zijn gevaarlijk. Er zijn de laatste jaren landelijk voldoende incidenten die dat aantonen. Vanuit het ministerie heeft ProRail de opdracht om ervoor te zorgen dat eind 2023 alle onbewaakte spoorwegovergangen zijn opgeheven dan wel beveiligd. In de gemeente Soest liggen drie onbewaakte spoorwegovergangen, waarvan één openbare overweg, De Gouden Ploeg.

Deze overweg heeft voor de gemeente Soest ook een belangrijke recreatieve en cultuurhistorische functie. Een oplossing voor De Gouden Ploeg is ingewikkeld. Het college heeft nu een Plan van Aanpak gemaakt, om uiteindelijk een inhoudelijke keuze aan de gemeenteraad voor te leggen.

Participatie met omgeving

Onderdeel van het Plan van Aanpak is het consulteren van belangengroepen, gebruikers en omwonenden. Voor de zomervakantie gaat de gemeente aan de slag met de participatie. De opbrengst hiervan wordt meegegeven aan de raad, die uiteindelijk eind van dit jaar een keuze maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio