14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Stadsoorkonde voor Voetbalvereniging Cobu Boys

Amersfoort – Op zaterdag 4 september 2021 reikte burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort een Stadsoorkonde uit aan Voetbalvereniging Cobu Boys. Zij ontvingen de Stadsoorkonde voorafgaand aan de aftrap van de jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.

Stadsoorkonde Cobu Boys

Het 75-jarig jubileum van Cobu Boys werd vanmiddag groots gevierd met een programma voor alle leden. Er was een onderdeel voor de jeugd, een duel tussen de dames van Cobu Boys en de Krasse Knarren (team van 50-plussers) en een jubileumwedstrijd tussen oud eerste elftalspelers. Samen met clubicoon Krijn Westdijk verrichtte burgemeester Bolsius de aftrap van deze wedstrijd.

Voetbalvereniging Cobu Boys werd op 1 september 1946 opgericht. De naam “Cobu” verwijst naar de Coninckstraat, de straat waar de buurtvereniging gevestigd was en van waaruit de voetbalvereniging is ontstaan.

Jarenlange bijdrage aan een sporotief Amersfoort

Binnen de vereniging staat het plezier in voetballen centraal. De club heeft de afgelopen jaren ontwikkeling, recreatie en prestatie voor hun leden mogelijk gemaakt. Samen werken zij constant aan de verbetering van een moderne toekomstbestendige familieclub. Ook neemt Cobu Boys hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om sport en bewegen in de buurt mogelijk te faciliteren.

Het college van B&W heeft grote waardering voor hun jarenlange bijdrage aan de voetbalsport en daarmee aan de sportieve identiteit van Amersfoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio