12.3 C
De Bilt

Subsidie voor aanpassing aan klimaat in Leusden

De gemeente Leusden heeft 50.000 euro subsidie gekregen van de Provincie Utrecht voor klimaatadaptatie en vergroening in de leefomgeving. De gemeente Leusden en het waterschap leggen daar ieder nog 35.000 euro bij. Met deze subsidie start De Groene Belevenis in het najaar een meerjarig project om inwoners bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. Ook ondersteunt De Groene Belevenis zij inwoners om zelf maatregelen te nemen.

Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenval en periodes van grote droogte. Om schade te voorkomen is het belangrijk dat inwoners zich voorbereiden op de klimaatverandering. Dit kan bijvoorbeeld door de eigen tuin te vergroenen en tegels te vervangen door planten. Meer groen zorgt voor verkoeling, een betere wateropvang én biedt meer ruimte aan insecten en andere dieren.

De Groene Belevenis

Het project van De Groene Belevenis behelst onder andere de organisatie van kenniscafés en praktische doe-workshops. Ook kunnen particuliere tuinbezitters een op maat gemaakt tuin- en regenwateradvies krijgen, waarmee ze hun eigen tuin klimaatbesteding kunnen maken. Daarnaast zullen in twee buurten vergroeningsacties worden georganiseerd en komt er een groene activiteit voor alle inwoners in Leusden.

Subsidie helpt Leusden klimaatbestendiger te maken

Wethouder Kramer: “We zijn natuurlijk blij met deze subsidie. Veel inwoners willen best in actie komen, maar weten simpelweg niet hoe. Deze subsidie en vooral het project dat hieruit voort komt, helpt die inwoners op weg. Samen maken we Leusden klimaatbestendiger.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio