2.1 C
De Bilt

Amersfoort – Op woensdagavond 25 juli a.s. organiseert COC Midden-Nederland de thema-avond ‘Trots in Amersfoort’ in De Observant. Op de vooravond van de 16e editie van Gaypride Amersfoort wordt gekeken naar heden en verleden. Dit met een terugblik op de Roze Zaterdag 1982 die in Amersfoort gewelddadig verliep en met een gesprek over de toekomst aan de hand van het Regenboog stembusakkoord en het coalitieakkoord van het nieuwe college van B&W.

Tijdens het eerste deel van de avond wordt de aflevering ‘Flikker op!’ van het televisieprogramma Andere Tijden vertoond over de Roze Zaterdag 1982 in Amersfoort. Het moest een feestelijk dag worden, maar dat werd het niet. Na de vertoning zal worden nagepraat met Els, Miny en Nico. Zij waren in Amersfoort die dag en delen hun herinneringen.

Het tweede deel van de avond gaat het over de huidige situatie en de toekomst van de emancipatie en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen in Amersfoort. Welke acties zijn het hardst nodig? Aan de hand van het Amersfoortse Regenboog stembusakkoord en het coalitieakkoord van het nieuwe college van B&W wordt hierover gesproken met een divers panel. Het panel bestaat uit de Amersfoorters Derk Koetje (café Koetje), Micheline Paffen-Zeenni (fractievoorzitter CDA Amersfoort), Gazi Duran (stichting Maruf) en Linda van Tuyl (raadslid GroenLinks Amersfoort). Ook het publiek kan reageren en vragen stellen.

Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur in zaal De Schutter van stadscafé De Observant (Stadhuisplein 7, Amersfoort). Het programma start om 20.00 uur. De toegang is gratis. Blijf ook op de hoogte via het Facebook-evenement.

COC Midden-Nederland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel.

Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio