16.5 C
De Bilt

Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2023 geopend

Amersfoort –  Het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2023 is geopend. Met dit fonds ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Toekomstfonds

Astrid Janssen, wethouder wonen en energietransitie: “Dit is alweer het negende jaar op rij dat we het fonds openen. Dat is niet voor niets; in Amersfoort vinden we het belangrijk dat we ondernemers, startups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers met dit fonds kunnen helpen om hun duurzame idee werkelijkheid te maken.”

Voorbeelden

In de afgelopen 8 jaar hebben meer dan 30 initiatieven gebruik kunnen maken van het fonds. Ook in 2022 kregen 6 projecten een financiële bijdrage om hun duurzame plannen te realiseren. Enkele voorbeelden van voorgaande projecten zijn een energieopwekkende schutting en een kledingbibliotheek.

Tot 1 mei 2023 kunnen aanvragen voor het Toekomstfonds worden ingediend. Er is in totaal €200.000  beschikbaar. Per project is maximaal €50.000 euro beschikbaar, op basis van cofinanciering.

Meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden staat op www.amersfoort.nl/toekomstfonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio