15.7 C
De Bilt

Kom naar de Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei in Amersfoort

Een brand blussen? Een politiehond in actie zien? Kijken naar spectaculaire demonstraties van professionele hulpdiensten? Dat en nog veel meer kan tijdens de Veiligheidsdag Amersfoort, op zaterdag 13 mei. Er is van alles te beleven, met activiteiten, informatie en demonstraties voor jong & oud.

Het terrein van de brandweerkazerne aan de Kleine Koppel 112 is op zaterdag 13 mei een bruisend evenemententerrein. Verschillende teams en bewoners die actief zijn op het gebied van veiligheid laten zien wat ze doen om te zorgen voor een veilige stad. Zo tonen de brandweer, politie, ambulance, Rode Kruis, EHBO- en reanimatieverenigingen en de reddingsbrigade hoe zij in actie komen in geval van nood. Ook LEGO Incidenten City, de ‘grootste kleinste mobiele minirampenstad van Nederland’, is te bewonderen op de Veiligheidsdag.

Demonstraties door diverse eenheden

Burgemeester Lucas Bolsius opent de dag om 10.00 uur. Er zijn doorlopend demonstraties van diverse eenheden. Een demo van de reddingsbrigade in de Eem bijvoorbeeld, of de inzet van politiehonden bij een arrestatie. Soms kun je zelf meedoen aan leuke of spannende activiteiten. Wie wil weten hoe het is om bij een van de vele hulpdiensten te werken, kan terecht op de informatiemarkt.

Veiligheidsdag: Veiligheid voor alles

Op de Veiligheidsdag worden er ook demonstraties gegeven in en rond de Eem. Omdat veiligheid van de bezoekers voor alles gaat, wordt de Grote Koppel tussen de kazerne en Eem afgesloten. De Kwekersweg en Brabantsestraat blijven wél open, zodat de bussen van Syntus de normale diensten kunnen rijden.

Gemeente Amersfoort organiseert dit evenement samen met de Veiligheidsregio Utrecht en Politie Midden-Nederland. Iedereen is welkom op zaterdag 13 mei, van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Het programma staat op www.amersfoort.nl/veiligheidsdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio