22.9 C
De Bilt

Vernieuwde Skatepark Vathorst 17 mei open!

Het geheel vernieuwde Skatepark Vathorst aan de Caraïben in Amersfoort is klaar. Op vrijdag 17 mei van 16.00 – 20.00 uur is de feestelijke opening met demo’s en muziek door Ism Schism Soundsism. Skaters, inliners, steppers en BMX’ers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen dan hun tricks komen doen.

Het park onderging een metamorfose. Nine Yards ontwierp het park in nauwe samenwerking met de Skate Stichting Amersfoort en een afvaardiging van gebruikers. De stalen toestellen zijn vervangen door een betonnen inrichting in een groen park. Kunstenaars kunnen hun street art maken op de permanente graffitiwand.

Skatepark Vathorst

Jasper van den Ham, voorzitter Skate Stichting Amersfoort: “Eindelijk bezit Amersfoort een duurzaam en toekomstgericht skatepark dat volledig aansluit bij de wensen van alle lokale skateparkgebruikers. Er is met een denktank van stakeholders in alle skate-disciplines en buurtbewoners zorgvuldig aandacht besteed aan het ontwerp van het park. Het skatepark biedt zowel gevorderde als beginnende skaters voldoende ruimte om hun skills te oefenen. Daarnaast is het ook een prachtig park voor het oog, met ruimte voor groenvoorziening en urban kunstmuren.” 

Johnas van Lammeren, wethouder Duurzame leefomgeving: “Als je samenwerkt kom je tot de mooiste resultaten. Skate Stichting Amersfoort heeft met haar kennis een flinke bijdrage geleverd aan dit prachtige ontwerp. Met dit vernieuwde skatepark heeft Amersfoort er een belangrijke attractie bij. Voor skaters, inliners, steppers en BMX’ers uit Amersfoort, maar ook van ver daarbuiten. Ruimte om te sporten en bewegen, klimaatadaptief met veel nieuwe bomen.”

Aandacht voor duurzaamheid

In het ontwerp is rekening gehouden met de gevolgen van klimaatverandering. Voor een aangenaam verblijf is het park groener geworden: de skatelijnen zijn van beton gemaakt en de tussenruimtes zijn groen met bomen. Dat scheelt meer dan 1700m2 verharding. In het najaar worden er 7 verschillende boomsoorten geplant, in totaal 30 nieuwe bomen. Door de groene inrichting kan water na een fikse bui de grond in. De betonnen inrichting vraagt ook minder onderhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio