1.4 C
De Bilt

Verscherpte toegangscontrole op RMN recyclingstations

Soest Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontroles op de recyclingstations nog verder aan. RMN merkt dat er nog veel bezoekers van buiten de RMN gemeenten afval komen brengen of dat de hoeveelheden per keer te veel zijn. Brengt u binnenkort een bezoek aan het recyclingstation in uw gemeente, dan houdt RMN bij de ingang een toegangscontrole en kijkt of u daadwerkelijk woonachtig bent in de betreffende gemeente. Ook bekijkt de medewerker wat en hoeveel u komt inleveren.

Algemene toegangsregels en toegangscontrole

Wij vinden het belangrijk dat het er op onze recyclingstations veilig aan toe gaat. Daarom is er een toegangscontrole en gelden er een aantal algemene regels tijdens uw bezoek:

  • Het recyclingstation is alléén bedoeld voor particulieren en niet voor bedrijven/verenigingen.
  • Houd bij een bezoek aan het recyclingstation uw legitimatie gereed;
    • Toegang tot het recyclingstation is alléén voor inwoners uit de betreffende gemeente (neem bijv. een poststuk mee om dit aan te tonen)
  • Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij (i.v.m. de veiligheid).
  • Afhankelijk van het aantal bezoekers bepalen onze medewerkers hoeveel personen en/of auto’s het terrein op mogen.
  • Haal geen spullen uit de containers, dit is niet toegestaan.
  • Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag. Dit kan eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd van die dag, vanwege de nog aanwezige auto’s op het terrein.

Wat kan ik inleveren op het recyclingstation?

Heeft u grofvuil, zoals kapot meubilair of lege (verhuis)dozen? Bedenk dan eerst of het misschien nog bruikbaar is voor iemand anders. Is dit niet het geval, breng het dan weg naar het recyclingstation. Op het recyclingstation is het mogelijk om ruim 25 verschillende soorten afval/grondstoffen gescheiden in te leveren. De in te leveren hoeveelheden per materiaalsoort vindt u terug op www.rmn.nl of in de gratis RMN app. Bij grote hoeveelheden puin en tuinafval is het vaak makkelijker om een bouwcontainer aan huis te huren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio