17.2 C
De Bilt

Vul de woonenquête in voor nieuwe plannen rondom wonen in Leusden

Eens in de vier jaar actualiseert de gemeente Leusden zijn woonvisie. Voor de woonvisie 2024-2027 wil de gemeente graag weten hoe inwoners Leusden als woongemeente ervaren en welke woonwensen men heeft. Met het invullen van een enquête kunnen inwoners bijdragen aan nieuwe plannen rondom wonen in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Welke soorten woningen moet de gemeente bouwen, voor wie en hoe moet de gemeente omgaan met de bestaande woningen om woonwensen te realiseren? Antwoord op dit soort vragen haalt de gemeente graag op bij inwoners.

De druk op de woningmarkt is groot. Hoe verdelen we de schaarste en hoe zorgen we voor een fijne leefomgeving zijn vragen die in de woonvisie worden beantwoord. De vragenlijst is bedoeld voor alle inwoners en in het bijzonder inwoners die op zoek zijn naar een (andere) woning. Vragen als ‘wat vind je van Leusden als woongemeente, wat vind je van de buurt waarin je woont of je woning?’, maar ook vragen als ‘Wil je gaan verhuizen, waar wil je dan gaan wonen en wat voor soort woning zoek je, wat kun je betalen aan huur of koopprijs en zijn er nog andere wensen of voorwaarden’ komen aan bod.

Hoewel wonen en zorg en daarmee de huisvesting van kwetsbare inwoners een belangrijk onderdeel is van het woonbeleid, komt dit in de enquête niet specifiek aan de orde. Dit wordt afzonderlijk onderzocht en op een later moment in de woonvisie opgenomen. In de enquête wordt wel gevraagd hoe 55-plussers denken over hun toekomstige huisvesting.

Enquête invullen

Deelname aan de enquête, mét of zonder verhuisplannen, helpt de gemeente bij het maken van de woonvisie. De enquête ‘Fijn wonen in Leusden’ staat vanaf 19 maart tot en met 3 april op www.leusden.nl/woononderzoek Het invullen duurt ongeveer 10 à 15 minuten. De enquête ligt ook bij de receptie in het Huis van Leusden voor inwoners die de enquête liever schriftelijk invullen. De invulgegevens worden anoniem verwerkt.

Hoe verder?

De gemeente is van plan om vóór de zomer een avond te organiseren om de resultaten van de enquête te presenteren en verder te bespreken. De gemeente praat de komende tijd ook met uiteenlopende partijen op de woningmarkt- zoals makelaars, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en werkgevers – voor inbreng. Na de zomer presenteert de gemeente de concept woonvisie aan de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio