11.8 C
De Bilt

Vuurwerkinleveractie in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Na de invoering van het vuurwerkverbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten illegaal. Bezit kan beboet worden en zelfs een strafblad opleveren. Daarom vindt de burgemeester van Utrechtse Heuvelrug het belangrijk dat inwoners eenmalig vuurwerk kunnen inleveren, zonder consequenties. De gemeenten zorgen, samen met een specialistisch bedrijf, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.

Inleverlocaties

De vuurwerkinleveractie vindt op donderdag 29 december plaats op achter het Cultuurhuis te Kerkplein 2 in Doorn, van 10.00u tot 12.00u.

Veilige afvoer

Alle typen vuurwerken kunnen bij de vuurwerkinleveractie ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit op een zorgvuldige en veilige wijze. Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeenten iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een vuurwerkinleveractie locatie te komen.

Straffeloos

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan eenmalig straffeloos. Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen op donderdag 29 december achter het Cultuurhuis te Kerkplein 2 in Doorn hun consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk inleveren.

Vuurwerkverbod

In gemeente Utrechtse Heuvelrug geldt een algeheel vuurwerkverbod. Dit betekent dat het afsteken van vuurwerk in de gehele gemeente verboden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio