2.2 C
De Bilt

Wandeling voor nieuwe inwoners

Soest Terug van weggeweest, de wandeling met nieuwe inwoners. In het najaar van 2019 vond de laatste wandeling plaats. Daarna was dit een hele tijd niet meer mogelijk door de uitbraak van corona. De wandelingen zijn een mooie gelegenheid om kennis te maken met de gemeente. Er waren er altijd veel belangstellenden om mee te wandelen, dus in 2023 starten wij ze weer op!

Welkom in de gemeente

Vanaf januari ontvangen nieuwe inwoners een brief met handige informatie over onze gemeente. In deze brief staat ook vermeld dat er binnenkort een uitnodiging volgt om deel te nemen aan de wandeling voor nieuwe inwoners met de burgemeester en/of een wethouder. Het papier van de brief is gelijk een klein cadeautje. De brief staat namelijk op groeipapier wat in de grond gestopt kan worden. Daar groeien dan mooie bloemen uit voor in de tuin, op het balkon of op de vensterbank.

De wandeling

Tijdens de anderhalf uur durende wandeling laten Hans Kruiswijk of Henk Schimmel nieuwe inwoners bijzondere plekjes in de gemeente zien en vertellen zij hier mooie verhalen over. We sluiten de wandeling af met een drankje en een klein hapje.

Burgemeester Rob Metz: “Soest en Soesterberg hebben heel veel te bieden, dat weten inwoners die hier al langer wonen, natuurlijk al. Om ook nieuwe inwoners kennis te laten maken met het moois dat onze gemeente te bieden heeft, organiseren wij deze wandeling langs een aantal van deze unieke plekjes. Ik verheug mij er op om samen met andere nieuwe mensen deze wandeling te maken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio