Coronamaatregelen winkelcentrum Putten krijgen nader vorm

Putten – De gemeente Putten, de ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten (WCP) en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling West-Veluwe trekken samen op om het winkelcentrum van Putten én coronabestendig én aantrekkelijk en gastvrij te houden. Ruim 2 weken geleden werd deze intentie uitgesproken. Deze en komende week worden de maatregelen verder uitgerold en zichtbaar in het straatbeeld. Zo heeft de gemeente inmiddels de nodige verkeersbesluiten genomen.

Fiets (beperkt) welkom op winkelcentrum

Er komt toch geen algeheel fietsverbod voor het winkelcentrum; de fiets wordt alleen op piekmomenten geweerd uit het centrum. Dat heeft de gemeente in overleg met de WCP en de lokale horecaondernemers bepaald. Fietsen is niet toegestaan op:

  • woensdag tussen 09.00 en 14.00 uur;
  • vrijdag tussen 15.00 en 21.00 uur;
  • zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Auto’s worden dagelijks tussen 12.00 en 01.00 uur geweerd uit het centrum. Op woensdag is dat van 09.00 tot 01.00 uur vanwege de markt. De borden met de verkeersmaatregelen worden uiterlijk donderdag 26 juni geplaatst.

Minder koopwaar op straat

“De afgelopen week hebben wij de puntjes op de i gezet in het winkelcentrum en de maatregelen nader vorm gegeven. Ondernemers spraken met elkaar af om zo min mogelijk koopwaar buiten te stallen. En op verzoek van een aantal ondernemers hebben wij het fietsverbod ingeperkt. Ook hebben wij wat regels verduidelijkt”, zo geeft wethouder Roelof Koekkoek aan.

Ben Kooyman, vicevoorzitter van de WCP, onderstreept de woorden van de wethouder en

spreekt zijn waardering uit voor de inzet van de Puttense ondernemers tot nu toe: “Het is best lastig voor ondernemers om zo min mogelijk koopwaar op straat uit te stallen, maar het begrip is groot. Ruim 80 procent van de ondernemers geeft aan onze oproep gehoor. Daar zijn wij erg blij mee”.

Desinfectiezuilen en ruimere terrassen

De gemeente heeft desinfectiezuilen in het centrum geplaatst en de horecaondernemers kregen meer ruimte voor hun terrassen. Martin Roelofs, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling West-Veluwe, kijkt met een goed gevoel terug op de heropening van de horeca. “Door de uitbreiding van terrassen kunnen wij de 1,5 meternorm goed  hanteren. De eerste ervaringen zijn goed”.

Fietsenstallingen en winkelcoaches

De gemeente richt in het centrum van Putten de komende dagen 4 fietsenstallingen in. Ook verschijnen binnenkort ‘winkelcoaches’ in het straatbeeld die het winkelend publiek zo nodig wijzen op de regels. “De veiligheid staat op één, maar ons gezamenlijke doel is absoluut ook om gastvrijheid uit te stralen. Inwoners, toeristen en andere bezoekers moeten zich ook in deze tijd welkom voelen in het centrum van Putten”, aldus wethouder Koekkoek. Om die reden worden de toegangshekken in het centrum bekleed met spandoeken met daarop de tekst ‘Welkom, fijn dat je er bent’. “Dit geeft een wat vriendelijkere aanblik”, zegt Koekkoek.

Alle genoemde maatregelen zijn bedoeld om het winkelend publiek in de gelegenheid te stellen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img