18.5 C
De Bilt

Winnaars Hackshield gehuldigd

Afgelopen tijd gingen de politie en burgemeester Rob Metz op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die de gemeente Soest cyberveilig maken. En met succes, want inmiddels hebben 210 Cyber Agents zich aangemeld bij Hackshield. Gisteren was de huldiging van de drie beste junior cyber agents uit de gemeente Soest.

Huldiging

Nummer 1: Luca Demmenie (11 jaar oud) hij behaalde 32.640 punten in Hackshield. Nummer 2: Ayoub  Ouaouadda (12 jaar oud), hij behaalde 30.687 punten en nummer 3: Ceyhun Baskaya , (11 jaar oud), hij behaalde 6.100 punten in Hackshield.

Het was een nek aan nek race tussen Luca en Ayoub. De ene dag stond Luca voor, de andere dag  Ayoub. Het laatste weekend heeft Luca al z’n schermtijd  ingeleverd om Hackshield te spelen. Er werd geen Klokhuis, Jeugdjournaal meer gekeken en geen FIFA gespeeld. Hij wilde alle tijd gebruiken om op 1 te komen.  Alle winnaars: van harte gefeliciteerd!

Burgemeester Rob Metz

“Cybercrime neemt steeds meer toe in de samenleving en vormt een steeds groter gevaar voor de samenleving. Daarom zijn wij allemaal erg blij met jullie inzet en opgedane kennis! Bedankt aan alle 210 junior cyber agents uit Soest en Soesterberg! We hopen dat jullie nog even actief blijven als cyber agent en dat jullie jullie kennis doorgeven aan jullie ouders en opa’s en oma’s. Zo werken we samen aan een veiliger digitaal Soest.”

Hackshield

De afgelopen periode konden kinderen uit de gemeente Soest meewerken aan een veiliger digitaal Soest en Soesterberg. Via de online game werden zij een Junior Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor konden zij ook hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden leren hoe ze online veilig kunnen worden én blijven. In 2022 is de gemeente Soest gestart met Hackshield en was er ook een huldiging van de top 3. Het spel is nog steeds te spelen via https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Soest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio