14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Woning gesloten na anonieme melding drugshandel

Een woning aan de Van Spilbergenstraat in Amersfoort is per vrijdagochtend 14 april gesloten door de burgemeester. Aanleiding was de vondst van harddrugs en signalen van drugshandel. Na twee tips van Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek. In de woning werden drugs en handelsproducten aangetroffen. Ook is vastgesteld dat klanten naar de woning kwamen om drugs te kopen.

Het in bezit hebben en verhandelen van harddrugs is niet alleen een overtreding van de Opiumwet. Drugshandel zorgt ook voor overlast, een onveilig gevoel en negatieve gevolgen voor de gezondheid en het woongenot van mensen die in de buurt wonen. Daarom besloot de burgemeester de woning te sluiten.

De sluiting is erop gericht om verdere overlast voor de directe woon- en leefomgeving te voorkomen. Zodra de woning weer op de juiste manier in gebruik genomen kan worden, wordt de sluiting opgeheven.

Melden helpt, ook anoniem!

Buurtbewoners kennen hun omgeving het beste. Zij herkennen al snel afwijkende handelingen, die wijzen op crimineel gedrag. Daarom is het belangrijk om verontrustende, vreemde zaken te melden. Ook in de Van Spilbergenstraat konden politie en gemeente snel handelen dankzij (anonieme) meldingen. Melden kan bij de politie (0800-8844), maar kan ook bij Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio