10.8 C
De Bilt

Woningstichting en wethouder krijgen rondleiding op nieuwbouwproject Hof van Liz

Leusden – Johan Westra, interim-bestuurder bij Woningstichting Leusden en Fenneke van der Vegte, wethouder Wonen van gemeente Leusden waren te gast op de bouw van nieuwbouwproject Hof van Liz. Aan de westrand van Leusden worden door Van Wijnen 102 nieuwe woningen gebouwd.

Samenwerking Woningstichting, gemeente en van Wijnen

De gemeente Leusden, Woningstichting Leusden en Van Wijnen werken sinds 2016 gezamenlijk aan de ontwikkeling van dit plan. Het project past binnen de woningbouwopgave van de gemeente Leusden. In april 2021 is gestart met de bouw. Naar verwachting zullen de eerste bewoners vanaf eind september hun intrek nemen.

Rondleiding bouwlocatie Hof van Liz. – Foto: gemeente Leusden

“Ik vind Hof van Liz een prachtig voorbeeld hoe je op een relatief kleine, binnenstedelijke locatie toch een flink aantal woningen, voor een variatie aan doelgroepen kunt bouwen. Het project draagt daarmee bij aan de forse woningbouwopgave die ook de gemeente Leusden heeft.’ Aldus wethouder Fenneke van der Vegte.

Uit de steigers

Niels van der Ven, Projectleider bij Van Wijnen, nam de bezoekers mee over de bouw en vertelde over de stand van zaken en huidige werkzaamheden. Inmiddels is de eerste van de twee woongebouwen, met 53 sociale huurappartementen, uit de steigers. De andere twee woongebouwen met 12 vrije sector huurappartementen en 12 koopappartementen zijn nog in aanbouw. Ook enkele woningen zijn uit de steigers en hier zijn de afbouwwerkzaamheden in volle gang.

Met de sociale huurappartementen voegen we een flink aantal betaalbare sociale huurwoningen aan het aanbod in Leusden toe”, vertelt Johan Westra. “En dat is hard nodig, want de vraag naar huizen is enorm. Wat ik mooi vind aan dit project is dat we hier bouwen voor alle leeftijden en levensfases. Bovendien reserveren we enkele appartementen speciaal voor ons doorstroomproject Van Groot naar Fijn. Daarmee komen grotere woningen vrij voor verhuur aan gezinnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio