17.4 C
De Bilt

Zomerschoon in Soest stopt ermee

25 jaar lang heeft de gemeente Soest Zomerschoon georganiseerd. Een evenement waarbij veel enthousiaste inwoners en basisscholen de handen uit de mouwen staken om hun eigen buurt op te ruimen en klaar te maken voor de zomer. Mede door hen en de sponsoren was het ieder jaar een succes. Toch was afgelopen Zomerschoon in april de laatste keer.

Terugblik op Zomerschoon

Zomerschoon is al jaren een traditie in Soest. Om de actie een eigen gezicht te geven hebben we een speciaal logo ontworpen. Basisscholen gingen aan de slag op vrijdag, vrijwilligers op zaterdag. Ieder jaar was er een ontbijt in het gemeentehuis waarna vrijwilligers aan de slag gingen met het opruimen van zwerfafval en het netjes maken van straten en groenperken. Sommigen alleen, anderen met hun hele buurt.

De laatste keer

Het is fijn om te merken dat er binnen onze gemeente veel initiatieven zijn voor het opruimen van zwerfafval. Inwoners weten zich hierin goed te organiseren én de gemeente te vinden voor ondersteuning hierbij. Ook het takenpakket van de gemeente is uitgebreid waardoor initiatieven van inwoners zeer op prijs worden gesteld. Om deze reden heeft de gemeente besloten om te stoppen met Zomerschoon. Daarmee was de laatste keer afgelopen april.

Bedankt

Zonder alle deelnemende scholen en vrijwilligers was Zomerschoon niet mogelijk. Maar elk jaar waren er ook veel sponsoren die op verschillende manieren hebben geholpen. De sponsoren die wij willen bedanken zijn Bakker Schat, Fa. van Dorresteijn, Isero, ’t Vaarderhoogt, Van Doorn en Janmaat. Ook willen wij onze partners Peter Bruys (ondersteunde muziek bij het ontbijt), Dien, RMN, Portaal en Balans bedanken. Zonder al deze mensen én de medewerkers van de gemeente was dit niet mogelijk geweest.

Toekomst

De gemeente blijft inwoners die zwerfafval willen opruimen faciliteren. Inwoners kunnen dus nog steeds aan de slag in hun eigen buurt. Er lopen al initiatieven via Stichting VAnG, Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation. Inwoners die hierbij hulp nodig hebben van de gemeente kunnen dit via www.soest.nl/wat-wilt-u-melden aangeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio