6.7 C
De Bilt

Zomerschoon is na 3 jaar weer terug in Soest

De laatste keer Zomerschoon was in 2019. De activiteiten in 2020 hebben we helaas moeten annuleren in verband met corona. Maar in 2023 kan het weer. Op 15 april 2023 steken door de hele gemeente inwoners de handen uit de mouwen om hun eigen buurt op te ruimen. Hoe lang en hoeveel? Dat bepaal je zelf. Ga ook, samen met buren en vrienden, aan de slag om opgeruimd richting de zomer te gaan!

Wat is de het?

Zomerschoon is al jaren een traditie in Soest. Door corona heeft het een paar jaar stilgelegen, maar vanaf 2023 kan het weer! Tijdens Zomerschoon helpen vrijwilligers mee om zwerfafval op te ruimen op de straten en groenperken in de gemeente. Door mee te doen wordt de aanblik van de omgeving verbeterd. De één doet dit een uurtje, de ander een hele dag.

Ontbijt

Op zaterdag 15 april 2023 openen we de dag met een speciaal Zomerschoon-ontbijt op het gemeentehuis van Soest. Deelnemers zijn om 9.30 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om 10.30 uur kan dan iedereen vol energie aan de slag met opruimen.

Doe ook mee!

Meedoen is heel eenvoudig. Aanmelden kan online via www.soest.nl/zomerschoon. Aanmelden voor het ontbijt kan via dezelfde link. De gemeente Soest ondersteunt inwoners waar nodig met schoonmaakmateriaal én een snelle afvoer van verzameld zwerfvuil of groenafval.

Wethouder Aukje Treep: “Wat fijn dat we weer met z’n allen aan de slag kunnen om Soest en Soesterberg schoner, leuker én mooier te maken. Vele handen maken licht werk dus alle extra hulp is zeer welkom!”

Zomerschoon voor scholen

Op vrijdag 14 april 2023 kunnen de basisscholen in Soest en Soesterberg met hun leerlingen ook weer meedoen met de Zomerschoonactie. De scholen zijn al uitgenodigd en 8 basisscholen hebben zich inmiddels al aangemeld.

‘Zwerfafval pakken we samen op’

De actie Zomerschoon is onderdeel van het programma Zwerfafval. Het doel hiervan is preventie en aanpak van zwerfafval in de gemeente Soest. Deze activiteiten doen we samen met de inwoners, waarbij ook kinderen actief mee kunnen helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio