14.9 C
De Bilt

Weer zwemles voor kinderen in Barneveld

Barneveld – Met een grote gezamenlijke plons vierden de kinderen woensdag de aanvang van de zwemles in het zwembad van De Veluwehal. Samen met burgemeester Jan Luteijn en mascotte Zed hadden ze afgeteld naar dit moment.

De Veluwehal

Na een maandenlange pauze kunnen kinderen tot en met 12 jaar sinds dinsdag 16 weer zwemles volgen. Dit geldt onder andere voor de lessen van Optisport in De Heuvelrand in Voorthuizen en De Veluwehal in Barneveld. Ook zwemvereniging DWK start deze week weer met het diplomazwemmen.

Zwemles is weer even naar ‘normaal’

Door de coronamaatregelen lagen de lessen langere tijd stil. Burgemeester Jan Luteijn bracht woensdagmiddag 17 maart een bezoek aan De Veluwhal om met een gezonde traktatie de hervatting te vieren. ,,Het is fijn dat de kinderen vóór de zomerperiode weer verder kunnen met hun zwemlessen. Dat is goed voor hun veiligheid én voor hun conditie. En wat is het mooi om kinderen steeds meer hun normale bezigheden te zien oppakken!”

1.260 kinderen spetteren in het water

Sinds dinsdag 16 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar weer naar zwemles om hun diploma te halen. Het is één van de weinige versoepelingen binnen de huidige lockdown. In de gemeente Barneveld volgen momenteel circa 1260 kinderen in de basisschoolleeftijd les bij Optisport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio