15 C
De Bilt

126 jaar oude papierfabriek uit Velsen-Noord failliet

De Nederlandse papierfabriek Crown Van Gelder heeft faillissement aangevraagd. De producent van papier zit al 125 jaar in Velsen-Noord gesitueerd en haalde vorig jaar nog een positief resultaat. Toch zouden de gestegen kosten voor energie en grondstoffen het bedrijf uiteindelijk de spreekwoordelijk das hebben omgedaan. Ook is de vraag naar papier gedaald.

Papierfabriek meer dan werk alleen

Werknemers beschrijven de papierproducent als een ‘topbedrijf’, waar de menselijk maat en omgangsvormen als erg prettig worden ervaren. Voor veel van de 200 werknemers is het daarom ook meer dan een baan. Het is een onderdeel van hun leven dat om meer gaat dan een eerlijke boterham verdienen. Directeur Miklas Dronkers vindt de situatie dan ook vooral heel vervelend voor zijn medewerkers.

Hopen op een doorstart

Dronkers laat wel weten dat een doorstart mogelijk kan zijn, mits er snel gehandeld wordt. Hij hoopt dat zijn medewerkers door kunnen blijven gaan bij Crown Van Gelder, of desnoods daarbuiten. Het tekent hoe hij erin staat en strijd voor behoud van de papierfabriek. Een werkelijke beëindiging van 126 jaar oude bedrijf zou een groot verlies zijn, zowel voor de medewerkers, maar ook Velsen-Noord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio