9 C
De Bilt

Ruim € 15 miljoen voor herinrichting Stationsplein

Haarlem – 14 november 2022 werd bekend dat we € 15,7 miljoen ontvangen van het Rijk om nieuwe woningen bereikbaar te maken. We zullen dit geld investeren in het busstation en fietsparkeerplekken aan de zuidzijde van het NS-station Haarlem. In totaal investeert het Rijk in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) € 1,3 miljard om te zorgen voor goede bereikbaarheid.

We gaan veel nieuwe woningen bouwen. Om de stad bereikbaar te houden is het belangrijk dat Haarlemmers op een goede manier van A naar B kunnen. De fiets en het openbaar vervoer zijn daarom belangrijk.

2.650 woningen

In een grote cirkel rondom NS-station en het busstation komen ruim 2.650 woningen. Om dit gebied bereikbaar en leefbaar te houden moet de infrastructuur goed zijn. We zullen het geld dat we van het Rijk ontvangen, gebruiken om het busstation te verplaatsen en uit te breiden. We zullen samen met de provincie, ontwikkelaars en NS/ProRail het Stationsplein opnieuw inrichten.

1.700 fietsparkeerplekken

Door het busstation te verplaatsen ontstaat ruimte voor wonen, werken en voorzieningen. In de directe omgeving van het station komen er minimaal 500 extra (betaalbare) woningen. Met meer woningen en meer mensen die de fiets gaan gebruiken, zijn er ook meer fietsparkeerplekken nodig. De nieuwe fietsenstalling met 1.700 plekken komt onder het nieuwe busstation.

15,7 Miljoen voor Bereikbare Steden

De € 15,7 miljoen van het Rijk komt voort uit het project Bereikbare Steden, een gezamenlijke aanpak van het Rijks- en regioprogramma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid (SBAB) en het MRA-programma Bouwen & Wonen. Haarlem kreeg uit dit programma eerder dit jaar al een grote bijdrage voor een nieuwe OV-mobiliteitshub Nieuw-Zuid en de herinrichting van de Europaweg.

Meer informatie over de herinrichting leest u op de projectpagina Stationsgebied

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio