14.7 C
De Bilt

1K Z1E J3-bankjes nodigen uit om met elkaar in gesprek te gaan

Op 13 bankjes in Heemskerk hangt sinds deze maand een 1K Z1E J3-plaatje. Dit plaatje roept op om oog te hebben voor mensen die worstelen met het leven. En daar met elkaar over te praten. Wethouder Aad Schoorl schroefde het 1e plaatje van de 13 achter het bankje van het gemeentehuis.

1K Z1E J3

Initiatiefnemer van de plaatjes is een inwoner uit Heemskerk, die zelf worstelde met gedachten over zelfdoding. “Wat mij heeft geholpen, is erover praten. Daardoor voelde ik mij gezien en minder alleen.” Uit rapporten blijkt dat de mentale gezondheid van veel mensen – vooral van jonge mensen – onder druk staat. Helaas rust er nog steeds een taboe op het praten over zelfdoding. Terwijl een gesprek juist enorm kan opluchten en het begin van een oplossing kan zijn. Iedereen kan zo’n gesprek voeren. Het is spannend, maar niet moeilijk.

QR-code met verwijzing naar tips en informatie

De QR-code op de plaatjes verwijst naar de website van 113 Zelfmoordpreventie. Hier staan persoonlijke verhalen, informatie, advies en een gratis online training.

thumbnail?sz=w1920&id=14N4zXmMm5vupgMZDX2C tq985XwVuyE2
plaatsen 1K Z1E J3-plaatje. Foto: gemeente Heemskerk

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten helpt!

Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem. Chat via www.113.nl, of bel 113 (lokaal tarief). Gratis bellen kan ook op 0800-0113.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio