14.8 C
De Bilt

21 mei Waterdag in Heemskerk

Heemskerk Op zaterdag 21 mei van 12.00 – 16.00 uur organiseert de gemeente Heemskerk een Waterdag in Park Assumburg met veel leuke, gratis activiteiten in, rond en op het water.

Waterdag Heemskerk

Bezoekers kunnen meedoen aan een mini-cursus wildplukken, waarbij zij leren welke wilde planten eetbaar zijn, ze kunnen een rondleiding biodiversiteit krijgen door de kasteeltuinen of een wandeling maken met (oud-)boswachter Evert-Jan. Op de markt wordt informatie gegeven over schoon water, het belang van bijen en waarom ‘groen’ tuinieren zo belangrijk is. En de kinderen kunnen meedoen aan supergave wateractiviteiten, zoals waterbeestjes leren herkennen, een sup try-out, vissen of een modelbootje besturen.

Programma

12.00 – 16.00 uur Informatiemarkt

12.15 uur Mini-cursus wildplukken (1,5 uur) 

12.30 uur Opening door wethouders 

13.30 uur Biodiversiteit in kasteeltuin Assumburg (1 uur)

14.30 uur Mini-cursus wildplukken (1,5 uur) 

15.30 uur Wandeling met boswachter Evert-Jan Woudsma (1 uur)

Supergave wateractiviteiten voor kinderen

  • Leer de basistechnieken tijdens een sup try-out van 30 minuten. Iedereen met een zwemdiploma mag meedoen.
  • Bij de kraam van het IVN leer je over alles wat groeit, bloeit en leeft in het water met behulp van schepnetjes, microscoop en zoekkaarten. Zo ben je straks een echte wateronderzoeker.
  • Bij de kraam van de Scheepsmodelbouwgroep IJmond kun je zelf proberen om een bootje te besturen, onder begeleiding van leden van de modelbouwgroep.
  • Leden van de Heemskerkse hengelsportvereniging Het Snoekje geven tips over vissen met respect voor natuur. Aan de waterkant staan vishengels waarmee je misschien voorntjes, bleitjes of zelfs een brasem kunt vangen.

Vooraf opgeven voor de activiteiten is niet nodig. Kijk voor alle info op www.heemskerk.nl/waterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio