10.8 C
De Bilt

2e Paasdag: Vlaggetjesdag Muiden 2019

Muiden – Op tweede paasdag, maandag 22 april, wordt het vaarseizoen feestelijk geopend!
In de haven van vestingstad Muiden vindt dan Vlaggetjesdag plaats. Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen je uit om naar Muiden te komen. Vlaggetjesdag wordt officieel geopend om 11.15 uur met een optreden van de Meiden van de Kade vanaf stoomschip de Succes die in de Groote Zeesluis zal liggen.

Schepen

In de haven is het gezellig druk. Er liggen diverse hele bijzonder schepen die je (gratis) kan bezichtigen, zoals de driemaster Sanne Sophia, stoomschip de Hydrograaf, bekend als pakjesboot van Sinterklaas, en de lemsteraak Grote Jager en natuurlijk de eerdergenoemde Succes. Natuurlijk liggen de schepen van de Bruine Vloot ook in volle glorie klaar om je te ontvangen. Heel bijzonder is ook de aanwezigheid van de Mahu. Deze mijnenveger van de Marine werd tot 1983 gebruikt en is in oude glorie hersteld door de Vrienden van de Mahu. De Huizer botters zijn ook aanwezig en, tegen een kleine vergoeding, kun je met ze meevaren. Zin in meer spektakel? Monster dan aan voor een tocht op een RHIB!
De Meander van Stichting Vaarwens is dit jaar ook weer van de partij. Breng ze een bezoekje! Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan tien jaar gratis dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een bedreigende ziekte.

vlaggetjesdag

Voorjaarsmarkt & Muziek

Behalve de schepen is het op de kade ook heel gezellig. Er treden Shanty koren op, er is een draaiorgel, een klassiek draaimolentje voor de kinderen en er is een voorjaarsmarkt waar je allerlei delicatessen kan proeven. Je loopt ook de kans om Captain Jack Sparrow tegen het lijf te lopen. Hij brengt piratenmeisjes mee die de kinderen schminken en prachtig haren vlechten.
Bewonder de Flyboarders die gedurende de dag verschillende demonstraties geven.
Neem ook even een kijkje in de St Nicolaaskerk aan de Herengracht waar je kan snuffelen tussen de oude boeken tijdens de jaarlijkse boekenmarkt.

vlaggetjesdag

Palingsound concert

De dag wordt om 17 uur afgesloten met een heerlijk Palingsound concert door Carina en Angelina Lemoine en Sven Versteeg op het terras van het wereldberoemde café ome Ko

Kortom beleef Vlaggetjesdag in Muiden met het hele gezin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio