10.2 C
De Bilt

Vanaf 7 mei uw grof snoeiafval opgehaald

Zaandam Zaanstad haalt vanaf  7 mei uw grof snoeiafval bij uw huis op. Wilt u uw snoeiafval van takken en struiken laten ophalen? U kunt zich aanmelden via www.zaanstad.nl met zoekwoord grof afval. Via de knop ‘Ophalen grof afval’ kunt u het snoeiafval aanmelden. Ook kunt u het snoeiafval telefonisch aanmelden via 14075.

Elke vrijdag in de maanden mei, juni, augustus, september en oktober halen we het grof snoeiafval op (let op in juli niet; vanwege de zomervakantie). In de oneven weken in Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en West-Knollendam. In de even weken komen we in Zaandam en Westzaan.

Bundel het afval van takken en struiken en leg het aan de openbare weg

Onder grof snoeiafval valt afval van takken en struiken. Bijvoorbeeld takken waarbij de doorsnee van de takken niet meer is dan 15 centimeter. We halen géén graszoden op. Verder vragen we u het snoeiafval te bundelen in bundels van maximaal 1,5 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Stop het niet in zakken. Deze kunnen het snoeiafval vervuilen. Verder vragen we u het snoeiafval op een bereikbare plek aan de openbare weg te leggen. Leg het afval niét op eigen terrein, achter een auto of direct naast een container. Zo kan de vuilniswagen er goed bij.

We gaan grof snoeiafval hergebruiken in Zaanstad

Voorheen haalde HVC het snoeiafval op. Sinds dit jaar doet gemeente Zaanstad dat zelf. We gaan als proef het ingezamelde snoeiafval zelf shredderen tot kleine stukjes. Dit gebruiken we weer om velden en bermen op te hogen. Door grondstoffen te hergebruiken maken we van Zaanstad een circulaire stad. We halen het snoeiafval zelf op en geven het een nieuwe bestemming binnen Zaanstad. Zo kunnen we op een dag meer afval ophalen en besparen we op het transport om afval te storten. Hiermee verminderen we ook de CO2-uitstoot in de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio