14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Aanleg jachthaven E-Harbour Uithoorn van startaan de Wilhelminakade

Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

Booteigenaren die een ligplaats hebben gereserveerd kunnen zo dit vaarseizoen nog genieten van hun plek aan de Amstel. Alle beschikbare ligplaatsen zijn inmiddels verhuurd.

Snel bouwproces

De snelle aanleg van de jachthaven is mogelijk door een innovatief bouwproces. Alle steigerdelen zijn vooraf in een fabriek gemaakt en worden vanaf de Wilhelminakade in het water gehesen. Daar worden ze verankerd aan palen die op de waterbodem zijn vastgezet. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de werkzaamheden nauwelijks tot geen overlast zullen geven voor omwonenden en bezoekers van de Wilhelminakade.

Ook zullen er tijdens de bouw geen verkeersstremmingen zijn. Dit maakt dat de aanleg van de jachthaven niet alleen snel verloopt, maar ook milieuvriendelijk is en minimaal belastend voor de omgeving.

E-Harbour een nieuwe aanwinst

E-Harbour Uithoorn is een toekomstbestendige jachthaven, geschikt voor elektrische boten tot 10 meter. De haven zal zowel voor inwoners als bezoekers een aantrekkelijke en functionele locatie worden, die bijdraagt aan de levendigheid en het nautische karakter van het dorp. Meer informatie vindt u op www.jachthavenuithoorn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio