Afscheid kinderraad na druk jaar

Aalsmeer In de laatste vergadering van dit schooljaar is afscheid genomen van de meeste leden van de kinderraad. Elk lid kreeg een oorkonde en een zomers cadeautje voor de inzet het afgelopen schooljaar. Het was een leuke, leerzame en nuttige periode, ondanks dat er door corona vaak online moest worden vergaderd.

Eenzaamheid bij ouderen, de toekomst van de luchtvaart, hondenpoep, gevaarlijke situaties in het verkeer, sporten voor kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, gezonde scholen, de rookvrije generatie en nog veel meer. Het werd besproken in de afgelopen maanden dat de kinderraad bijeen kwam.

Dingen gedaan krijgen

“Jullie hebben het allemaal supergoed gedaan”, zei wethouder Bart Kabout na de laatste vergadering. “Het was heel mooi om te zien hoe jullie met elkaar omgingen. Iedereen kon zijn of haar eigen mening over alle onderwerpen goed vertellen. Heel belangrijk voor jullie om dit te leren, maar zeker ook voor ons om jullie mening goed te kunnen horen zodat we daar beter rekening mee kunnen houden”.

Wethouder Kabout voegde er aan toe dat als het kan er ook echt iets gedaan wordt met de plannen en suggesties van de kinderraad en de kinderburgemeester. “Zo is er bij de Antoniusschool dit jaar een zebrapad gekomen, is er een brief naar de minister-president gestuurd en heeft de vorige kinderburgemeester Berber haar insectenhotels bij scholen kunnen openen”, zei hij. “En ook de plannen van kinderburgemeester Julius voor het ‘Kids kennen kids’ platform blijven onze aandacht houden”.

Afscheid

Daarna overhandigde de wethouder een oorkonde en een cadeautje aan alle leden. Afscheid werd genomen van Julija, Nikita, Sarah, Wess, Casper, Tygo, Mees, Eshaan en Julius. Zij gaan naar de middelbare school en de kinderraad is voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Luke, Dexter, Damiën, Lotte en Iris keren volgend schooljaar nog een keer terug in de kinderraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img