2.1 C
De Bilt

Afvalcontainers Haarlemmermeer in de bloemetjes

Gemeente Haarlemmermeer fleurtop zes locaties in Hoofddorp, Lijnden, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep afvalcontainers op met bloemetjesmatten. Hiermee wil de gemeente stimuleren dat afval in de containers belandt in plaats van ernaast.
Afval naast de afvalcontainer staat in de top drie van ergernissen van inwoners. Met voorlichting en extra afval-inzamelrondes wordt al langere tijd gewerkt aan het tegengaan van ‘bijplaatsen’ in Haarlemmermeer. Naast de huidige aanpak, stimuleert de gemeente inwoners met deze vrolijke groene bloemetjesmatten om de plekken rond de afvalcontainers schoon te houden. De matten zijn duurzaam en gemaakt van 100% gerecycled kunststof. De eerste bloemenmatten zijn op 26 oktober geplaatst bij de containers in de Antje Breijerstraat door wethouder Marjolein Steffens – van de Water, samen met bewoners uit de wijk.

Positief effect op gedrag

Proeven van de gemeente Rotterdam hebben aangetoond dat er naast de containers met  bloemetjesmatten gemiddeld 80% minder afval werd geplaatst. Haarlemmermeer gaat de groene en frisse matten nu ook toepassen om de wijk schoner te houden. Inwoners zijn zelf natuurlijk verantwoordelijk voor een schone wijk, maar de gemeente zet hiermee een eerste stap in de goede richting.

Zes locaties

Er zijn in samenwerking met Meerlanden zes locaties geselecteerd in Haarlemmermeer. Dit zijn plekken waar de meeste meldingen gedaan zijn van afval dat naast de containers geplaatst is. Het gaat om de volgende locaties:
  • Hoofddorp, Antje Breijerstraat Hoofddorp: De Muy
  • Hoofddorp: Fanny Blankers-Koenlaan
  • Nieuw-Vennep: Nierop, bij parkeerplaats Hoogvliet
  • Lijnden: Raasdorperweg/Nieuwerkerkerstraat nabij Hoofdweg
  • Badhoevedorp: Zeemanlaan parkeerplaats Albert Heijn

Grofvuil en afval naast containers

 
Inwoners van Haarlemmermeer kunnen hun grofvuil tot 3 m2 gratis naar de milieustraat van Meerlanden brengen in Rijsenhout en Heemstede. Het grofvuil tot 2 m3, kan daarnaast ook gratis thuis opgehaald worden. Een afspraak hiervoor is te maken via meerlanden.nl of telefonisch via Meerlanden: tel 0297 381 717. Afval dat naast de container staat, kunnen inwoners melden via de gemeente website (link naar meldingsformulier), mail: info@haarlemmermeer.nlof telefonisch: 0900-1852.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio