19.1 C
De Bilt

Alles over afval in BRAK! IJmuiden

IJmuiden – Op zaterdag 29 december organiseert Science Center BRAK! IJmuiden voor de tweede keer een gezinsactiviteit. Van 13.00 – 17.00 uur is jong en oud van harte welkom in en om het Wikkelhouse aan het Kennemermeer, de locatie waar BRAK! sinds augustus gevestigd is. De middag staat in het teken van afval en recyclen: van een poppentheatervoorstelling over plastic soep, zelf plastic omsmelten en muziek maken met afval in het Afvallab tot een heuse training tot Samoerai-schoonmaker. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Een leuke, leerzame middag in de kerstvakantie!

Afvalavontuur

Leer, onderzoek en ontdek alles over afval en recyclen tijdens de BRAK! gezinsmiddag in de kerstvakantie. Een greep uit het programma:

• Theater Poppekus vertelt om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur het       verhaal over een zeemeermin die op weg naar een feestje verstrikt       raakt in plastic soep. Paniek! Zal de haai, van wie de zeemeermin         nog iets te goed heeft, haar helpen? Voor iedereen vanaf 3 jaar. Kom     je kijken hoe het afloopt met de zeemeermin?

• Het Afvallab: een rijdende groene caravan met daarin een theater én    laboratorium in één om afval te onderzoeken, muziek te maken over    afval en plastic te upcyclen.

• Kennen jullie Samoerai-krijgers Shiro en Shakuma al? Volg de              speciaal voor BRAK! gemaakte mini-speurtocht van het Pieter              Vermeulen Museum en win een vrijkaartje naar de grote                      (zwerf)afvaltentoonstelling in het museum met uitdagende, grappige    en educatieve trainingsonderdelen en word zo een echte Samoerai-      schoonmaker!

• Knutselen met afval. We geven ‘afval’ een tweede leven en leren hoe    we hier een mooie sleutelhanger van kunnen maken.


De hele middag staat de warme chocomelk met wat lekkers bij een knapperend vuurtje klaar. Kijk voor het hele programma op www.brakijmuiden.nl. Meld je hier ook aan voor de theatervoorstelling om zeker te zijn van een plek.

BRAK! IJmuiden

BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum. Samen met andere geïnteresseerde partijen en partners groeit BRAK! vanaf 2018 stap voor stap uit tot een spraakmakend centrum in het hart van het nieuwe kustdorp IJmuiden aan Zee. Het is de toegangspoort tot IJmuiden aan Zee waar altijd informatie te vinden is over de natuur, het water, klimaat en de bedrijvigheid in de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio