15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Gemeente voert vrachtwagenverbod in rondom Burgemeester Kasteleinweg

AmstelveenSinds kort is er een vrachtwagenverbod ingesteld door de gemeente. Er rijden namelijk veel vrachtwagens door de woonwijken, ten zuiden van de Burgemeester Kasteleinweg. Om deze ongewenste vrachtwagens te weren uit de woonwijk rondom de Burgemeester Kasteleinweg heeft de gemeente vanaf donderdag 23 december 2021 een vrachtwagenverbod voor deze omgeving ingevoerd. Dit verbod geldt alleen voor doorgaand vrachtverkeer, niet voor bestemmingsverkeer in dit gebied.

Gesprekken

Wethouder Robert van Rijn: ‘We hebben veel gesprekken gevoerd met een afvaardiging van bewoners van de Ophelialaan en de Hortensialaan. Een veel gehoorde klacht in deze gesprekken was dat er veel vrachtwagens rijden door de woonwijk rondom de Burgemeester Kasteleinweg. Nu moet iedereen nog wennen aan de nieuwe situatie maar wij nemen deze klachten serieus en hebben besloten om voorlopig een vrachtwagenverbod in te voeren. Op deze manier willen we doorgaande vrachtwagens dwingen om via de N201 te rijden. Uiteraard gaan we dit de komende tijd monitoren om te kijken of dit het gewenste effect heeft.”

Verdere acties naast vrachtwagenverbod

Begin november heeft de gemeente een quick scan laten uitvoeren. In dit onderzoek is gekeken hoe het verkeer zich gedraagt en of verkeersdeelnemers de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio