2.4 C
De Bilt

Amsterdamse horeca dicht vanwege corona

Amsterdam – Bij drie Amsterdamse horecagelegenheden zijn deze week coronabesmettingen geconstateerd. In overleg met de GGD heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland besloten om de drie horecazaken bij naam te noemen, zodat recente bezoekers geïnformeerd zijn. Iedereen met klachten wordt dringend geadviseerd zich te laten testen.

In the City

“In the City” op het Klein Gartmanplantsoen kwam in beeld bij contactonderzoek en wordt door de GGD gezien als een cluster (een cluster betekent dat 3 of meer besmette personen naar de locatie te herleiden zijn). De besmettingen zijn in beeld gekomen tijdens het bron-en contactonderzoek dat de GGD uitvoert. Het gaat bij deze horecagelegenheid om een cluster van 10 personen. ”In the City” heeft vandaag op verzoek van de voorzitter Veiligheidsregio besloten voor twee weken vrijwillig de deuren te sluiten.

No Rules

Ook “No Rules” op het Marie Heinekenplein is volgens de GGD een cluster van besmettingen dat in beeld kwam bij een bron- en contactonderzoek. Hier gaat het 4 besmette personen die op dit moment te herleiden zijn tot het bargedeelte van deze locatie. No Rules bestaat uit een bar en een restaurant. De eigenaar van No Rules heeft het bargedeelte vanaf vandaag voor twee weken vrijwillig gesloten.

Café Zwart

Het derde geval betreft café “Zwart” op de Dam waar een personeelslid een aantal dagen heeft gewerkt terwijl deze persoon zelf klachten had. Deze persoon is positief getest op Covid-19. De GGD is inmiddels een bron- en contactonderzoek gestart. Vanaf morgen is de binnenruimte van het café gesloten en zal alleen het terras open zijn.

Zorgen om horeca

De GGD en de Veiligheidsregio maken zich grote zorgen over deze recente besmettingen in de horeca. Horecapersoneel en bezoekers wordt dringend verzocht om bij klachten thuis te blijven en een afspraak te maken voor een coronatest. De GGD ziet de laatste tijd ook veel besmettingen in de familie- en privésfeer en op feestjes. Het is belangrijk dat iedereen alert blijft op het naleven van de coronaregels en voldoende afstand houdt, ook tijdens het uitgaan.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastiaan Meijer bereikbaar op telefoonnummer 06 – 83 51 29 15.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio