17.2 C
De Bilt

Koninklijke Amsterdamse Zwemclub 1870 ontvangt Jubileumpenning

Amsterdam – Vandaag, zondag 28 juni 2020, ontving de Koninklijke Amsterdamse Zwemclub 1870 de Jubileumpenning uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. De vereniging ontving de onderscheiding vanwege haar 150-jarig bestaan .

Zwemclub opgericht in 1870

De Koninklijke Amsterdamse Zwemclub 1870 is opgericht op 25 juni 1870 en is daarmee de oudste zwemclub van Europa. de Koninklijke Amsterdamse Zwemclub 1870 heeft als doelstelling het bevorderen van de zwemsport en doet dit door het aanbieden van zwemactiviteiten aan verschillende doelgroepen.

Toonaangevende rol

De vereniging heeft op allerlei gebieden in de zwemsport een toonaangevende rol gespeeld. Zo was de club belangrijk voor de introductie van schoolzwemmen in Nederland. En ze nam in 1888 het initiatief voor de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (K.N.Z.B.).

Allemaal vrijwilligers

De Koninklijke Amsterdamse Zwemclub draait volledig op vrijwilligers, en organiseert trainingen en zwemlessen voor alle leeftijden, maar ook bijvoorbeeld schoolzwemkampioenschappen en zomerkampen. De meeste van haar activiteiten vinden plaats in Zuidoost, waar de club een belangrijk rol speelt in de gemeenschap.

Meer mensen met een zwemdiploma’s

Zo spant ze zich in om het lage zwemdiplomagehalte van het stadsdeel te verhogen. En brengt ze het belang van zwemmen voortdurend over het voetlicht: voor kinderen, voor ouderen, voor mensen met weinig geld en voor nieuwkomers, voor wie zwemmen niet vanzelfsprekend is.

De vereniging heeft een unieke positie in de zwemwereld. Ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan kreeg zij de Jubileumpenning uitgereikt.

Jubileumpenning

De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting in Amsterdam zijn gevestigd en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio