15.7 C
De Bilt

Amsterdamspeld voor Ad Middendorp, vrijwilliger TSO op basisschool de Burght

Op 21 december 2022 heeft Ad Middendorp de Amsterdamspeld ontvangen uit handen van Lotte Terwel, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor tussen schoolse opvang (TSO) van basisschool de Burght.

Ad Middendorp

Nadat de heer Middendorp zich meer dan 10 jaar vrijwillig heeft ingezet voor de tussenschoolse opvang (TSO) en kinderen van basisschool De Burght en de voorschool Herenmarkt, stopt Middendorp met werken. Middendorp begon met het begeleiden van kinderen tijdens het buitenspelen. Hij ontfermde zich over de bouwkeet op het plein en hielp kinderen met van alles en nog wat.

Ook had Middendorp goed en fijn contact met de ouders en bewoners uit de buurt. Veel omwonenden brachten hun eigen oude fietsjes naar Middendorp, hij repareerde hij de fietsjes zodat ze weer gebruikt konden worden bij het buitenspelen. Onder zijn beheer is het plein al jaren een fijne ontmoetingsplek voor ouders, kinderen, school en voorschool.

Na meer dan tien jaar stopt Ad Middendorp met zijn vrijwilligerswerk. Vanwege zijn langdurige inzet ontvangt hij de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio