21.7 C
De Bilt

Amsterdamspeld voor voorvechter emancipatie lhbtiq+ gemeenschap in Zuid

Amsterdam – Op woensdag 27 oktober 2021, heeft Jelle Houtsma uit handen van stadsdeelbestuurder Flora Breemer de Amsterdamspeld ontvangen. Hij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor de oprichting van Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid (SOOZ), waardoor hij veel heeft betekend voor bewoners in stadsdeel Zuid en in het bijzonder de lhbtiq+ gemeenschap.

Speld voor Jelle Houtsma

De heer Houtsma heeft ruim tien jaar geleden stichting SOOZ opgericht. In deze tien jaar heeft hij drie buurtkamers en een huis van de wijk opgezet: Buurtkamer Welkom, Buurtkamer Het Hoofdkwartier, Buurtkamer Baarshaven en Huis van de Wijk Olympus. In Amsterdam Zuid is de heer Houtsma een begrip op het gebied van welzijnswerk.

Zijn open houding zorgde ervoor dat de locaties van SOOZ een warm thuis waren voor kwetsbare Amsterdammers, die aangemoedigd door het vertrouwen en enthousiasme van de heer Houtsma, zelf soms ook actief werden in de wijk.

Inzet voor lhbtiq+

Naast zijn inzet in het opbouw- en welzijnswerk heeft Houtsma zich ingezet voor de lhbtiq+ gemeenschap. Vanaf het begin van de jaren tachtig was de heer Houtsma-Grech actief bij het COC en later de HIV-vereniging. Hij zette zich ervoor in dat oudere lhbtiq+ personen zonder terughoudendheid en zonder angst voor onveiligheid of vreemde blikken, gebruik kunnen maken van maatschappelijke voorzieningen.

Amsterdamspeld

De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio