21.7 C
De Bilt

Veel animo voor gratis zakken compost

Uithoorn – Afgelopen zaterdag, 25 maart, was de Landelijke Compostdag. De gemeente Uithoorn deelde op het scheidingsdepot gratis zakken compost uit aan haar inwoners. En daar bleek veel animo voor. Vrijwel de hele dag kwamen inwoners langs om compost op te halen. Voor 9 uur stonden mensen al klaar voor het hek. Iedere inwoner kreeg maximaal 4 zakken mee.

Zakken compost

Bewoners kwamen te voet, met kruiwagens, met de (bak)fiets of met de auto. Aan het eind van de dag waren 14 pallets met zakken compost uitgedeeld. Het restant ligt op het scheidingsdepot, waar bezoekers gratis een zakje kunnen meenemen. Check wel vooraf de openingstijden.

compostdag. Foto: gemeente Uithoorn

Als dank voor scheiden gft

Niet alleen werden gratis zakken compost uitgedeeld, maar ook kleine gft-emmers. Daarmee kunnen inwoners nog gemakkelijker hun gft ofwel groente-, fruit- en tuinafval verzamelen. Ook wethouder Ferry Hoekstra (Milieu) was zaterdag present op het depot. “Met deze compostactie bedanken we inwoners voor hun inspanningen om gft-afval te scheiden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

compostdag. Foto: gemeente Uithoorn

Hoe schoner het gft wordt aangeleverd, hoe beter de kwaliteit van de compost is die afvalverwerkingsbedrijf Indaver uit Alphen aan den Rijn ervan maakt. Het is dus belangrijk dat het afval thuis al zo goed mogelijk wordt gescheiden,” aldus wethouder Hoekstra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio