8.8 C
De Bilt

ARTIS start herfstvakantie met nieuwe kinderfilm

Na 20 jaar presenteert het ARTIS-Planetarium in de herfstvakantie een nieuwe kinderfilm. In 2000 werd de laatste eigen full dome familievoorstelling gemaakt; Sterrenfeest met Bert en Ernie. De nieuwe film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok werd samen met creatief bureau Part of a Bigger Plan ontwikkeld voor de sterrenkoepel. De 25 minuten durende film is vanaf zaterdag 10 oktober dagelijks in het Planetarium te zien. Speciaal in de herfstvakantie wordt de voorstelling tussen 09.00 en 19.00 uur doorlopend vertoond.

Pratende vinger

De film is gebaseerd op karakter Artis de Partis, de bekende sokpop die al jaren bij ARTIS hoort. Artis de Partis wil naar planeet Sok. Want hij is nu eenmaal dol op sokken. Omdat Partis niet kan praten krijgt hij hulp van een pratende vinger (Wim T. Schippers) en een vertelstem (Raymonde de Kuyper). Samen met Artis de Marsis en een meteoriet (Michiel Romeyn) die eigenlijk meer op een sok lijkt, vliegen ze door het heelal. Je reist via de maan, de zon, Mars, Saturnus en de sterren tot  buiten de Melkweg. In 25 minuten ben je weer terug op planeet Aarde.

Bekende stemmen

De stemmen in de film zijn niet onbekend; Wim T. Schippers (Ernie uit Sesamstraat), Raymonde de Kuyper (Roos uit Villa Achterwerk) en Michiel Romeyn (Jiskefet, Flikken Maastricht). Als ode aan het nummer Sterrenstof is er een cameo stemmenrol voor de leden van De Jeugd van Tegenwoordig. De muziek in de film werd gecomponeerd en uitgevoerd door zanger en producer Benny Sings. 

Dagelijks vanaf de herfstvakantie

De kindervoorstelling Artis de Partis op zoek naar planeet Sok draait vanaf zaterdag 10 oktober dagelijks in het ARTIS-Planetarium. In de herfstvakantie van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 18 oktober zijn er doorlopend voorstellingen vanaf 09.00 tot 19.00 uur. Na de herfstvakantie wordt de voorstelling dagelijks vertoond om 11.00, 13.00 en 16.00 uur. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio