15.6 C
De Bilt

Assendelft voor de eerste keer Kortebaan van het jaar

Assendelft De redactie van Kortebaandraverijen.nl roept de Harddraverij Vereniging Assendelft uit tot Kortebaan van het jaar 2022. Het is de eerste keer dat de organisatie deze prestigieuze prijs krijgt. De Vrienden van de website verkozen het Noord-Hollandse lintdorp boven de andere genomineerden Purmerend, ’t Zand en Voorschoten.

Na twee coronajaren mocht de kersverse vereniging (zij namen na 2019 het roer over van de Rotary Zaanstad) op zaterdag 14 mei eindelijk voor het eerst een kortebaan organiseren. Dit deden zij met veel elan op de nieuwe locatie aan de Beemsterstraat, met daarnaast een volwaardig evenemententerrein.

Spekkoper


“Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek. In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule”, is onder andere in het juryrapport te lezen.


De succesvolle editie, gewonnen door Coktail Bar en Mats Wester, kreeg van de redactie van Kortebaandraverijen.nl vorige maand het eerst een nominatie voor de titel Kortebaan van het jaar. Dit heeft direct geleid tot de winst, omdat ook de Vrienden van de website kozen voor Assendelft. Hierdoor krijgt de organisatie binnenkort, op een nader te bepalen moment en plaats, de wisseltrofee overhandigd.

Kortebaan van het jaar

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen om de verenigingen en stichtingen te eren voor hun harde werk. Hierin maken zij geen onderscheid tussen goed en slecht. Voor de genomineerden is de redactie op zoek naar de perfecte middag. Daarin spelen naast organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen ook externe factoren mee zoals het weer, de koers en de sfeer.

Erelijst:

2022     Assendelft
2021     Medemblik

2020     Lisse

2019     Santpoort

2018     Nootdorp

2017     Utrecht (DSK)

2016     Purmerend

2015     Stompwijk

2014     Medemblik

2013     IJmuiden

2012     Roden

2011     Bemmel

2010     Lisse

2009     Lisse

2008     Nootdorp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio